Svinetransportør suspenderet

Frygt for svinepest betyder, at der bliver slået hårdt ned på transporter, der ikke har tilstrækkelig dokumentation klar.

Uoverensstemmelser i dokumentation har netop ført til, at styregruppen bag Danish-ordningen har valgt at suspendere en Danish-godkendt transportør.

Det oplyser Seges Svineproduktion, som pointerer, at den truende afrikansk svinepest, som er rykket tættere på landets grænser, gør det vigtigere end nogensinde, at Danish-godkendte transportører/eksportører er i stand til at dokumentere, hvor i udlandet de har kørt.

Derfor bliver der slået hårdt ned på de transportører, der trods krav om dokumentation ikke kan levere tilstrækkeligt bevis for, hvor i udlandet deres biler har kørt.

Alvorlig situation

»Vi er nu i en så alvorlig situation, at det på ingen måde kan accepteres, at vi ikke ved præcist, hvor de biler, der kommer til Danmark fra udlandet, har været«, siger Asger Krogsgaard, næstformand i Landbrug & Fødevarer samt medlem af styregruppen bag Danish-ordningen.

Andre transportører er blevet bedt om at fremsende yderligere dokumentation.

»For at opretholde den høje sundhedstilstand, vi har i Danmark, er det uhyre vigtigt, at vi kender til, hvor transportbilerne har været, så vi kan sikre os, at de følger karantænereglerne. Derfor er også andre transportører blevet bedt om at fremsende yderligere dokumentation, og de risikerer samme skæbne, hvis ikke vi får tilstrækkelig dokumentation for deres præcise færden«, siger Asger Krogsgaard.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle