Tømrer, økolog - og ny landmand i Folketinget

Enhedslistens Søren Egge Rasmussen har grønt bevis og er som eneste faguddannede landmand nyvalgt til Folketinget.

Det økologiske og ekstensive landbrug har fået en ny fortaler i Folketinget: Søren Egge Rasmussen, faglært landmand og tømrer, er nyvalgt til Folketinget for Enhedslisten.

Søren Egge Rasmussen (53) har grønt bevis fra Kalø Økologiske Landbrugsskole, og landmandslivet lever han ud i det økologiske fællesskab nord for Aarhus, »Andelssamfundet i Hjortshøj«.

Øko-samfundet huser omkring 200 voksne og 100 børn, og Søren Egge Rasmussen har gennem årene både været med til at bygge huse og til at drive fællesskabets landbrug på i alt godt 20 hektar.

Korn og kødkvæg

Landbruget drives økologisk med bl.a. fire hektar korn, én hektar grønsager og desuden kødkvæg, geder, høns og fire grise.

»Vores landbrug er et eksempel på, hvordan man skaber mere liv på landet. Både vi, der bor her, og den øvrige befolkning i Hjortshøj værdsætter i meget høj grad vores 20 hektar, hvor børn kan gå forbi og rent faktisk se, hvordan en gris ser ud,« siger Søren Egge Rasmussen.

 

Var driftsleder

Søren Egge Rasmussen var i 10 år ansat driftsleder i øko-samfundets landbrug, men langt de fleste opgaver løses i fællesskab af ulønnede beboere, som til gengæld får del i høst og kød m.m.

»Lige nu er vi ved at bygge et bageri og en butik, hvor der skal være beskyttede arbejdspladser for Århus Kommune,« siger Søren Egge Rasmussen.

Faktaboks

Søren Egge

  • 53. Uddannet tømrer og økologisk landmand. I 10 år deltidslandmand i Andelssamfundet i Hjortshøj.
  • Otte år i Århus Byråd for Enhedslisten. Fem år bestyrelsesformand i energiselskabet NRGi amba og Havvind Århus Bugt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle