Tag vævsprøven når du sætter øremærket i

GenoTag Øremærket gør det langt lettere at udtage vævsprøver til genetisk analyse.

De nye øremærker fra Tru-Test Scandinavia har den interessante detalje, at der udskæres en vævsprøve af dyrets øre, når øremærket sættes i. Vævsprøven skubbes direkte ned i en prøvebeholder, som sidder på øremærkets hundel, så det er ikke nødvendigt at deponere vævsprøven i en separat beholder.

Undgår krydskontaminering

Prøvebeholderen forsegles automatisk, når øremærketangen lukkes sammen. På beholderen står samme ID som på øremærket, så man er sikker på, at vævsprøve og dyr hænger sammen.

Prøvebeholderen med vævsprøven skal opbevares i køleskab, og landmanden kan indsamle flere prøver, inden disse sendes til analyse.

Vævsprøverne skal indsendes til GenoScan, hvor man blandt andet kan bestemme avlsværdital eller fadderskab på grundlag af vævsprøven. Denne viden er aktuel for både mælke- og kødproducenter.

En grøn lås på GenoTag øremærket gør det let for landmanden at se, hvilke dyr der er udtaget vævsprøve fra.

Tru-Test giver en gratis øremærketang til alle ny brugere, og de nye GenoTag øremærker kan fås fra 39,63 kroner pr. stk. afhængigt af antal. Øremærkerne kan fås som standard-øremærker uden tekst, med fast tekst eller valgfri tekst. Øremærketangen kan bruges til isætning af alle øremærker fra Tru-Test Scandinavia.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle