Tagetes og pelargonie giver aftensmaden et pift

Snart kommer der afklippede blomsterblade på hylderne i supermarkedernes grøntafdelinger.

Blomsterblade er køkkenets nye krydderurt. "De gør det nemt at pifte gryderetten eller salaten op med den fantastisk smag fra friske blade. Samtidig er de farverige og med til at give øjet en æstetisk tilfredsstillelse, der spiller en afgørende rolle for vores oplevelse," siger prydplantegartner Alf Andersen.

Fire pelargonie-sorter

En af de blomster, som finder vej til middagsbordet, er den knald-lyserøde pelargonie, der markedsføres med fire forskellige sorter.

"En af sorterne smager af hasselnød, og den er oplagt som smagsforstærker til for eksempel den italienske risotto, mens en anden sort med smag af citrus giver pastaretten et tvist," siger Alf Andersen.

Tagetes med lakridssmag

Et andet bud på sommerens nye krydderi er tagetes, hvis aflange, grønne blade har smag af krydret lakrids.

"Det er oplagt at anvende tagetes, når eksempelvis den franske fiskesuppe skal smages til, eller hvis lørdagens kyllingeret skal have et eksotisk pust. Blomsterbladene kan samtidig anvendes, hvis man er fan af en stærk kop te," fortæller Alf Andersen.

Ud over tagetes og pelargonie markedsføres mynte, wasabi, kardemomme og citrongræs.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle