Tatoveringshammeren ramte forkert

Da Emil Hove tidligere på året var ved at mærke slagtegrise hos sin arbejdsgiver, svineproducent Peter Koustrup på Djursland, fik en forskrækket gris væltet ham omkuld i stalden, og Emil – og ikke grisen – endte med et stempel fra tatoveringshammeren. Den ramte ham på benet og efterlod en tydelig talrække.

»Vi anmeldte det som en arbejdsskade hos Topdanmark og fik at vide, at de lige havde startet en ordning sammen med Seges, som tilbød at sende en konsulent ud til os,« fortæller Peter Koustrup.

Hun gennemgik stalden på gården og snakkede arbejdsmiljøregler med landmanden og de fire ansatte.

Helle Birk Domino er arbejdsmiljøchef hos Seges og glæder sig over at have fået gang i dialogen med landmænd, der har været ramt af uheld.

»Der sker for mange ulykker i landbruget. Vi kan selvfølgelig informere, men vi kan også forebygge og afhjælpe, når vi besøger bedriften og den forulykkede og får snakket om, hvad der er sket. Vi kan hjælpe med at sikre, at der er et beredskab og se, om noget måske kan optimeres der, hvor ulykken er sket,« forklarer Helle Birk Domino.

Rådgiveren fra Seges besøger skadestedet sammen med lokale arbejdsmiljøkonsulenter og lægger en plan for, hvordan en tilsvarende ulykke kan undgås i fremtiden. Rådgiveren er uvildig og kan også hjælpe med formaliteterne i forbindelse med en ulykke, hvis det er nødvendigt.

Ulykken med tatoveringshammeren har fået Peter Koustrup til at reflektere over, at Emil Hove af og til går alene rundt i den lejede stald, hvor ulykken skete, og i dag stikker han lige hovedet ind hos en kollega i stalden på gården og fortæller, når han har et ærinde i den anden stald.

»Nu har han jo heldigvis ikke fået traumer over uheldet, men det har givet os anledning til lige at tænke en ekstra gang over, hvad vi går og gør,« siger Peter Koustrup.

Faktaboks

Sådan forløber besøget

  • En uvildig rådgiver fra Seges gennemgår forløbet på ulykkesstedet og drøfter eventuelle forbedringsmuligheder. Rådgiveren demonstrerer forskellige værktøjer, hvorefter landmand og rådgiver eventuelt fastlægger en handlingsplan. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle