Tican har fejlet på kommunikationen

En række andelshavere rettede i sidste uge i LandbrugsAvisen hård kritik mod Ticans ledelse for ikke at informere godt nok. Bestyrelsesformanden erkender, at selskabet ikke har været gode nok til at kommunikere.

Stemningen omkring det nordjyske andelsslagteri Tican er præget af en udbredt bekymring og nervøsitet. Det viste en rundringning til en række andelshavere, som LandbrugsAvisen foretog i sidste uge.

Fælles for kritikken fra andelshaverne er, at de savner information fra Ticans ledelse. Den kritik kan bestyrelsesformand i Tican Jens Jørgen Henriksen godt forstå.

»Jeg ved godt, at vi ikke fuldt ud har formået at informere vores andelshavere om de udfordringer, som Tican har kæmpet med det seneste år. Det er noget, vi er meget opmærksomme på i ledelsen, og vi har et stærkt ønske om at gøre det bedre,« fortæller Jens Jørgen Henriksen.

Orienteringsmøde på vej

Af samme grund er Tican netop nu ved at gennemføre en rundringning til andelshaverne, hvor man spørger til, hvor mange slagtesvin man planlægger at levere næste år. Selskabet sendte for en måned siden et orienteringsbrev ud til andelshaverne, og man holder 24. september informationsmøde for alle andelshavere.

»Vi har diskuteret meget, om vi har skullet holde et møde tidligere. Men vi har følt, at det var bedre at vente med mødet, til vi i bestyrelsen og ledelsen var klar til at fremlægge vores bud på Ticans fremtidige strategi. På den måde sikrer vi, at mødet har et vigtigt indhold,« siger Jens Jørgen Henriksen.

Lave priser forstærker kritikken

At den danske notering længe har haltet efter den tyske, og at de danske svineproducenter for tiden gennemgår en historisk hård krise er alt sammen med til at forstærke kritikken af Tican.

»Det er helt naturligt, at landmændene vender en del af deres frustrationer mod os som slagteri. Vi skal jo afsætte deres produkter. Men jeg kan kun understrege, at vi i Tican er det rigtige sted som virksomhed,« siger Jens Jørgen Henriksen.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle