Tid til at forny forsikringer

Hvis man vil opsige en aftale, der udløber ved årsskiftet, skal det ske senest 30. september.

Sæsonen for fornyelse af forsikringsaftaler nærmer sig.

Når en femårig forsikringsaftale udløber, og man indhenter nye tilbud, er det vigtigt, at de er givet på samme grundlag, så man undgår at få tilbud der ikke kan sammenlignes, fordi de har forskellig dækning.

Derfor anbefaler forsikringsmæglerne Steve Møller Madsen og Arne Winther fra Agri Nord Forsikringsmægling, at man fra starten sender det samme tilbudsmateriale til alle de selskaber, der skal give tilbud.

Hvis man bare beder om, at det nye tilbud skal være med nøjagtig de samme dækninger, som den gamle aftale, risikerer man, at der ikke tages højde for de ændringer, der er sket på bedriften i de sidste fem år, og eventuelle nye tilbud om dækninger fra selskaberne, så man skal begynde forfra, påpeger de.

Man skal også være opmærksom på opsigelsesfristen.

De fleste selskaber har tre måneders opsigelsesfrist og skal derfor have modtaget en skriftlig opsigelse senest 30. september, hvis aftaleperioden udløber ved årsskiftet.

Det er derfor på tide at få indhentet tilbud fra selskaberne, hvis man ønsker at afprøve konkurrencesituationen på forsikringsmarkedet i år.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle