Tid til at indstille kameraet til høst

Høsten nærmer sig, og det samme gør Skyd Høsten. Og det er altså værd at deltage i, lyder det fra sidste års vinder af hovedpræmien, der godt nok ikke længere er landmand.

Høsten handler for mange om meget mere end afgrøder. Det er en tid, hvor familien samles, lange og til tider ensomme dage må traves igennem, og fantasien må komme i spil, når alting ikke går som planlagt.

Sidste år måtte Tom Sangild fra Kærildgård I/S erstatte nattesøvnen med en tur i traktoren, da et buldrende tordenvejr med truende meget regn kom ind over hans marker. Han skulle nemlig have sine 170 halmballer i tørvejr, og det fik han med slid og hårdt arbejde. Ud over tørre halmballer lykkedes Tom Sangild også med at vinde Skyd Høsten 2019 med sit billede af lyn over traktoren fra netop den nat med halmballerne.

»En del af præmien blev til en god julefrokost for personalet, som gik rigtig godt. Ingen gik da tørstige hjem. Og så blev der også penge til en tur til Gran Canaria med ungerne i uge syv. Vi var på total badeferie med 30 graders varme, så det var svært at være utilfreds«, siger Tom Sangild.

Børn over landbrug

Siden sidst er der dog sket andre ting i Tom Sangilds liv, for han er ikke længere landmand. Han har udlejet sine 340 hektar og går lige nu og spekulerer på, hvad han i stedet skal bruge sit arbejdsliv på. For som skilt far har han valgt fuldtidslandbruget fra.

»Jeg har mine børn hver anden uge, og hvis jeg skal tjene penge på landbrug, kræver det al min tid, så jeg valgte altså mine børn i stedet«, siger Tom Sangild.

Men selv om han ikke længere driver Kærildgård I/S, kan han se, at høsten tegner godt rundt omkring i området. Og han udelukker da heller ikke, at han måske tager sig en høsttjans et sted og sender et billede forbi konkurrencen.

»Det var jo sjovt og spændende at vinde sidste år, og jeg har også fået en masse kommentarer fra andre på det. Så det ville da ikke gøre noget at vinde igen. Ungerne og jeg kunne sagtens bruge en tur mere til Gran Canaria«, siger Tom Sangild og griner.

Konkurrencen består af kategorierne Skyd Høsten Først, Skyd Høsten Bedst og Skyd Høsten Bedste Video. Det gælder om at sende billeder og videoer ind fra de forskellige situationer, I kommer ud for i løbet af høsten. Det må gerne være sjove, skæve, vilde og følelsesbetonede fortællinger, I sender ind. Vinderen af hovedpræmien modtager 25.000 kr. til en høstfest, så det er værd at gøre sig umage.

Fra uge 28 begynder vi at kåre ugevinderne i Skyd Høsten Bedst, som modtager en stor lagkage til høstholdet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle