Tildeling af jern med yoghurtprodukt

R2 Agro oplever stor interesse for et nyt yoghurtbaseret jernprodukt til smågrise.

Siden introduktionen af et yoghurtbaseret jernprodukt ved efterårets EuroTier i Tyskland har R2 Agro efter eget udsagn skullet løbe meget stærkt.

Produktet YoghurLac Ferro oplevede en stor interesse:

»Efter messen har vi haft stor efterspørgsel og har allerede solgt ind til flere lande, så vi har store forventninger til produktet«, siger salgschef Jesper Møller Jensen.

Han mener, at jernproduktet kan løse en konkret udfordring.

»Vi har ramt et væsentligt behov. I de seneste år har der været øget fokus på grisens jernbehov og konsekvenserne af jernmangel hos smågrise ved fravænning. Dårlig trivsel og en ringere tilvækst er blandt konsekvenserne«, siger han.

R2 Agro oplyser, at der er foretaget en farmtest i 2018, hvor effekten ved at anvende YoghurLac Ferro er blevet undersøgt mod en kontrolgruppe.

Begge grupper fik en infektion med jern, men testgruppen fik også YoghurLac Ferro. Det havde ifølge R2 Agro en betydelig effekt.

»Måling af hæmoglobin-indhold i blodet på dag 21 viser, at YoghurtLac Ferro hæver niveauet signifikant og flytter en stor gruppe grise op over den kritiske grænse for jernmangel«, anfører R2 Agro.

Firmaet fremhæver, at fundamentet i YoghurLac Ferro er varemærket YoghurLac, der støtter grisenes mavetarmsundhed og giver en god trivsel.

Faktaboks

Tildeling

  • R2 Agros jernprodukt skal røres op med lunkent vand og tildeles i tre dage i den anden uge efter faring.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle