Tjekker planer for smitte-beskyttelse

I andet halvår af 2011 forventer Fødevarestyrelsen at sætte særlig fokus på, om alle besætninger, der er omfattet af reglerne om smittebeskyttelse, har den påkrævede smittebeskyttelsesplan. Det meddeler styrelsen i deres nyhedsbrev til dyrlæger.

Cirka 160 kvægbesætninger er omfattet af kravet om smittebeskyttelsesplan. Ifølge dyrlæge Kaspar Krogh, Videncentret for Landbrug Kvæg, har kun cirka halvdelen af disse besætninger fået godkendt deres plan.

Tjek græsarealer

I år er der nye regler for registrering af dyr på græs. Hvis dyrene, bortset fra vejadgang, ikke kan komme fra stalden til græsarealet uden at skulle over anden ejendoms jord, kræver lovgivningen med stor sandsynlighed, at du skal foretage registrering i CHR af græsarealet. Det gælder også der, hvor den anden ejendom faktisk tilhører dig selv.

Økologer behandler mindre

En opgørelse over registrerede behandlinger i kvægbesætninger viser markante forskelle på behandlingsmønstre i økologiske og konventionelle besætninger. Overordnet behandles der mindre i de økologiske besætninger. Således er den samlede gennemsnitlige frekvens for alle sygdomsbehandlinger i økologiske besætninger 0,68 behandlinger pr. årsko, mens den i konventionelle besætninger er 0,96 behandlinger pr. årsko.

Læs mere på www.landmand.dk/kvaeg

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle