Træghed i salget af polte fra danske opformeringsbesætninger

Nye genafgifter har sammen med anstrengt likviditet betydet mindre afsætning af polte, hvilket dog var forudset af opformeringsbesætningerne.

Det er både den hjemlige afsætning af polte og leverancerne til eksportmarkederne der er trykket. En nedgang i salget var dog ventet, ifølge det budget som opformeringsbesætningerne tidligere præsenterede for indeværende år.

"I forhold til det budget følger vi nogenlunde med," siger formanden for opformeringsbesætninger, Henrik Brix, Hornsyld.

Han erkender, at han var spændt på virkningen af de nye genafgifter, der trådte i kraft 1. april i år.

"Jeg fornemmer, at effekten indtil videre ikke har været voldsom. Det skyldes nok, at noteringen heller ikke har været så høj som vi først forventede. Havde noteringen haft det niveau vi forventede, da vi lagde budgettet, kunne genafgifterne have slået hårdere," vurderer formanden.

Henrik Brix ser dog med bekymring på de meldinger, han får fra både eksportmarkederne og de fra sine kolleger herhjemme.

"Eksporten er præget af problemer med at skaffe likviditet til de planlagte etableringer og udvidelser," siger han og tilføjer, at han også er bekymret for økonomien hos sine danske kolleger:

"Økonomien i branchen må meget gerne blive markant bedre meget snart. Ellers er jeg alvorlig bekymret for fremtiden," konstaterer Henrik Brix.

mot@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle