Tror du, at 2016 bliver vendepunktet for krisen i dansk landbrug?

2016 bliver vendepunkt

Vendpunktet kommer først i 2017, vi producerer for meget nu, og for at det skal tilpasse sig, tager det ca. halvandet år. 2016 bliver den barske omgang i ringen. Jeg tror, vi får mere lige rammevilkår med den nye landbrugspakke. Skal vi konkurrere på verdensmarkedet, er det vigtigt, der står 0-0, når dommeren fløjter kampen i gang.

Mogens Dall, formand i LandboSyd

Det kan ikke blive meget værre

Vi tror på, det bliver i 2016, måske får pessimisterne ret, men det har de ingen fornøjelse af. Det eneste, der flytter noget nu, er bedre afregningspriser. Landbrugspakken skal nok hjælpe på længere sigt, men hvis det skal vendes økonomisk, skal der bedre afregningspriser til. Det er svært at spå, jeg håber det inderligt.

Henrik Bertelsen, formand i Familielandbruget Sydvest

Jeg frygter, det ikke bliver vendepunktet

Det håber jeg da, det bliver. Jeg kan godt frygte, det ikke gør det, det ser ikke ud til, at priserne kommer til at stige voldsomt, så jeg er bange for, at det ikke bliver det store vendepunkt. Til gengæld har vi en lav rente næste år, og det gavner vores erhverv, så det er trods alt positivt. Jeg er altid optimist og håber, det vender stille og roligt.

Henrik Bertelsen, formand i Familielandbruget Sydvest

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle