Tyksak sørger for frisk foder døgnet rundt

Med 600 kg egenvægt sørger foderskubberobotten Moov for at give dig tid til andre opgaver end at skubbe foder ind.

Den er vågen 18-19 timer i døgnet, bevæger sig ganske langsomt rundt og er altid på nettet.

Men nej, det ikke familiens teenagesøn, der her er tale om. Derimod den nye foderskubberobot Moov. Den trestjernede Agromek-nyhed er resultatet af fire års udviklingsarbejde hos hollandske JOZ med speciale i staldautomatik, heriblandt spalteskraberrobotten JOZ-Tech. Den skiller sig ud fra andre foderskubberobotter på markedet på flere punkter.

Først og fremmest har firmaet valgt en meget tung løsning. Moov vejer 600 kg for at kunne stå ordentligt fast under skubbearbejdet.

Under skubbearbejdet roterer skjoldet på Moov ind mod køerne.

»Dette er den bedste måde at sikre, at den skubber alt foran sig ind til køerne,« forklarer Jan Betlehem, salgschef hos JOZ.

Første gang, Moov bruges, skal landmanden lære den at finde rundt i stalden ved hjælp af en håndholdt terminal, og derefter styrer den selv rundt efter transpondere placeret i staldgulvet.

Markant nyt er også Moovs trådløse netadgang, som gør det muligt for både fabrikken og ejeren at overvåge, servicere og midlertidigt stoppe eller omprogrammere robotten via computer, tablet og smartphone

Moov har flere sikkerhedssystemer med afbryderknap, akustisk alarm samt automatisk stop, hvis det grønne skjold berøres.

Faktaboks

JOZ Moov

  • Drives frem af to 130 watt-motorer med strøm fra 2 12 volts AGM-batterier på hver 130 Ah
  • Kan køre maksimalt 19 timer i døgnet
  • To hastigheder: 3 og 6 meter i minuttet
  • Pris: Knap 100.000 kroner

Emneord

foder

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle