Tyskere får del i dansk juvel

DLA kan formentlig tjene et større trecifret millionbeløb på et lille, men indbringende selskab. I stedet inviteres tyske Agravis indenfor som partner.

Med en årlig indtjening på 80 til 85 mio. kr. ud af en omsætning på bare 1,4 mia.kr., er DLA-selskabet Vilomix Holding et af grovvarebranchens bedst indtjenende selskaber.

DLA’s formand, Christian Junker, lægger ikke skjul på, at selskabet er DLA-gruppens kronjuvel.

Selskabet ville ved et salg formentlig kunne indbringe DLA et pænt trecifret millionbeløb.

Partnerskab i risiko-lande

Alligevel har DLA solgt 15 procent af aktierne til Tysklands største grovvareselskab, Agravis, med åbne intentioner om, at tyskerne kan få mulighed ad åre til at få endnu større del og indflydelse i selskabet.

”Vi lukker op til det allerhelligste. Men vi gør det her, fordi vi tror, at vi i et sammenspil med Agravis i fællesskab kan udnytte, at vi kan afsætte nogle produkter på det tyske marked - og de på det danske marked. Desuden tror jeg, at vi i Østeuropa kan få en meget god business. Men samtidig er jeg udmærket klar over, at det kan være risikabelt at gå videre i nogle lande, og derfor møder jeg gerne sådanne udfordringer sammen med en stærk og tillidsfuld kollega,” siger Christian Junker.

Vilomix forventes at fordoble salget inden for de næste tre til fem år. Når det mål er nået, vil DLA i øvrigt gå efter nye globale markeder.

»Det er i Asien, der er vækst. Vi skal prøve at sende et frø derud, som vi kan tåle at tabe,« siger DLA-formanden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle