Ung mekaniker modtager jubilæumslegat

20-årige Tobias Baungaard er netop hædret af landets maskinhandlere.

Der var masser af roser til 20-årige Tobias Baungaard fra arbejdsgiveren O. Søndergaard & Sønner i den indstilling som Dansk Maskinhandlerforening modtog. Det var derfor nemt for bestyrelsen at beslutte, at Tobias skulle modtage Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumslegat i år.

»Vi har set en kæmpe udvikling med Tobias gennem hans læretid – både personligt og fagligt. Han har gennem hele forløbet været engageret og motiveret for at lære. Derudover er hans ro og humor med til at skabe et godt arbejdsmiljø på værkstedet, og han er meget troværdig og tydelig i sin kommunikation med vores kunder og kan forklare dem om problemer, årsager og løsninger, så de forstår det«, skrev Anders Søndergaard i indstillingen.

Tobias Baungaard har gennemført sin uddannelse på talentspor og med et flot 10-tal i sin svendeprøve.

»Jeg valgte talentspor på trods af, at jeg er ordblind, da jeg gerne ville have så meget med som overhovedet muligt i forhold til min uddannelse. Ordblindhed skal ikke være en forhindring, når man synes, at det, man arbejder med, er sjovt«, siger Tobias.

Tobias er vokset op med en far, der er selvstændig automekaniker, og han hjælper da også i værkstedet af og til. Men det er altså traktorerne, der har hans helt store interesse, og som også fylder meget i fritiden.

»Jeg købte min første Ferguson veteran traktor fra 1957, inden jeg blev konfirmeret, og alle konfirmationspengene gik til at istandsætte den«, fortæller Tobias.

Siden er det blevet til et helt maskinhus fuld af veteranmaskiner, som i dag tæller hele 5 traktorer, mejetærsker, slåmaskiner, skårlægger m.m.

Rent arbejdsmæssigt håber Tobias Baungaard, han kan blive mange år hos O. Søndergaard og Sønner og få en masse erfaring inden for sit fag.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle