Ungdom trækker læsset i Skive

Igen succes til MidtWest Farmshow, skuet i Skive, der er arrangeret af LandboUngdom og 4H.

Når MidtWest Farmshow, dyrskuet i Skive, i år for fjerde gang blev en succes, skyldes det en helt utrolig indsats af omkring 100 frivillige fra LandboUngdom og 4H.

De fik ideen og havde energien til at genrejse det ellers nedlagte skue i Skive, i år med temaet sund mad og sjov motion i børnehøjde og derfor forskellige udstillinger af fødevarer og lokale specialiteter.

Trods flere måneders forberedelse og efterfølgende slid med arrangementet har de haft kræfter til at strække festlighederne over tre dage. Fredagen inddraget som en særlig børnedag med flere end 1.000 invitationer til Skive Kommunes daginstitutioner og pasningsordninger. Og fredag vrimlede det med børn på pladsen, hvor de kunne prøve at malke en ko, klappe nogle af dyrene og høre om, hvor maden kommer fra og tumle sig i halmborg og finde karameller i en container fyldt med korn.

Lørdagsalvor

Lørdagen var der igen fest med stort børnedyrskue, men alvoren indfandt sig også i voksenhøjde, da malkekøerne blev linet op. Arrangørerne kunne glæde sig over 155 stk. malkekvæg og 18 kødkvæg på pladsen, en pæn stigning i de år, LandboUngdom og 4H har indbudt til lokal kappestrid.

Her var ungdommen igen på banen, for sønnerne Anders og Søren ryddede sammen med faderen, Per Mortensen, hylderne med præmier i RDM-rækken, dog med den malurt i bægeret, at en af hans røde køer, der tidligere har været skuets bedste, i år blev slået af en SDM fra Kim Fagerlin.

MidtWest farmshow sluttede søndag med heste- og fåredag og stadig mange menneker på pladsen.

pilegaard@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle