Unge strømmer igen til landbrugsskolerne

De seneste års negative udvikling med færre elever på landbrugsskolerne ser ud til at være stoppet. Antallet af elever der starter efter sommerferien går igen op.

Udviklingen med faldende elevtal på de danske landbrugsskoler synes at være stoppet. Det er ellers gået hårdt ud over landbrugsskolerne, der næsten halverede antallet af 'august-elever' i perioden fra 2004 til 2007. Fra 920 elever der startede i august 2004 til rekordlave 479 elever, der begyndte uddannelsen i august 2007.

Den udvikling ser nu altså ud til at være stoppet. Den seneste optælling hos Danske Landbrugsskoler, der er foretaget 30. juni, viser, at 492 i år har søgt om at få lov til at starte på landmandsuddannelsen til august. I de forløbne år er der også kommet en del ansøgninger i løbet af juli, så alt i alt ser den kommende tid lovende ud for landbrugsskolerne.

Landbruget vinder frem

Ifølge formand for foreningen Danske Landbrugsskoler Jørgen P. Jensen ville det være "snublende nært" at give vinterens store kampagne, Jorden kalder, æren for det hele, men der rører sig også andre ting på området.

"Vi fornemmer en positivitet omkring landbrugsskolerne, og der er igen kommet lidt trend omkring landbruget. Hos studievejlederne, der i dag sidder samlet i stedet for ude på skolerne, oplever jeg også en stigende interesse," siger Jørgen P. Jensen.

Han fortæller også, at Jorden kalder-kampagnen ikke skal ses som et overstået kapitel, men at den skal fungere som afsæt for arbejdet i tiden fremover.

"I første omgang har vi jo brugt kampagnen til at pleje vores image. Det næste lange stykke tid skal vi så bygge videre på den gode platform, som kampagnen har været med til at skabe," forklarer Jørgen P. Jensen.

Vigtigt med en god start

LandboUngdoms formand, Michael Pedersen, hilser også den seneste melding velkommen:

"Det er da positivt, at det endelig ser ud til at vende. Landbruget vil i løbet af få mangle især faglærte landmænd, så det er da rart, at der nu begynder at komme flere til," siger han.

Han påpeger også, at man i LandboUngdom er klar over sin rolle, og at det er vigtigt, at man i den kommende tid kommer ud på skolerne, så de nye elever får en god start på uddannelsen.

""Jorden kalder" henvender sig bredt, og derfor er det vigtigt, at vi kommer ind og tilbyder vores hjælp og assistance i forhold til de unge mennesker, som måske ikke kender så meget til livet på et landbrug," siger Michael Pedersen.

rudbeck@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle