Urea er fremtidens gødning

Urea tilsat Agrotain virker. Derfor bør man overveje at købe urea til kommende sæson, mener planteavlskonsulent.

»Urea er den billigste N-gødning på markedet, og vi vil helt sikkert komme til at bruge langt mere urea i fremtiden i takt med, at Kina sender enorme mængder ud på markedet,« sagde planteavlskonsulent Ole Schou på Gefions Plantedag i sidste uge.

Han tilføjede dog, at brug af urea kræver, at man kan håndtere gødningen, og man ved, hvad man har med at gøre, så man undgår svidninger og opnår en god udnyttelse af gødningen.

Urea vil presse priser ned

Fordampning af kvælstof fra gødningen har afholdt mange danske landmænd fra at bruge urea. Men ved tilsætning af Agrotain, som forhindrer kvælstoffet i at fordampe, synes dette problem at være løst.

»Engelske forsøg har vist, at urea tilsat Agrotain virker. Derfor mener jeg helt klart, at man ved indkøb af gødning til den kommende sæson skal overveje at købe en del af gødningen i form af urea,« siger Ole Schou.

Han tilføjer, at en øget efterspørgsel på urea vil presse priserne på de øvrige gødninger på markedet ned. Det mener han tydeligt ses i mange af de lande, vi normalt sammenligner os med, hvor der er et relativt stort forbrug af urea, og hvor priserne på de øvrige gødningstyper er betydeligt billigere end på det danske marked.

Ved fremvisningen af forsøgene på Gefions forsøgsgård kunne man se forsøg med placering af urea ved såning af vårbyg, iblanding af urea i såsæden og gødskning med de forskellige typer af urea.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle