Urter til køer giver sundere mælk

Et nyere dansk forsøg viser, at urter, dyrket under danske forhold, øger mælkens indhold af omega-3 fedtsyrer, ligesom det er tilfældet hos køer i Alperne, hvor græsset naturligt indeholder flere urter. Faktisk tyder det på, at mælkens indhold af omega-3 fedtsyrer fordobles sammenlignet med mere traditionel fodring af køerne med kløvergræs eller en fuldfoderblanding indeholdende en stor andel majsensilage. Der er dog stadig mange ukendte parametre mht., hvorfor urter har en så stor effekt på mælkens fedtsyresammensætning. Det kunne derudover også tænkes, at urterne har andre positive effekter på f.eks. smag samt vitamin- og mineralindholdet i mælken. Som forskningen står lige nu, har urter som foder til køerne et stort potentiale for at efterkomme ønsket om en sundere fedtsyreprofil til fremtidens mælk.

Kilde: Klumme i Økologi & Erhverv nr. 477.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle