Usmageligt, fru statsminister

Indrømmet! Jeg ser ikke Vild med Dans. Og det er ikke, fordi jeg ikke kan lide at danse, jeg elsker at danse, men det er, fordi jeg aldrig når det. Fredag aften er typisk der, hvor vi sidder længe over middagen, hele familien er samlet, eller, som det oftest er tilfældet, der er lidt "Fredericia Banegård" over mit køkken, og mors taxa bliver nødt til at køre lidt rundt i sognet. Med tre teenagere og den ene på efterskole er det svært ikke at blive en del af de farende svende på landevejen.

Men den der Vild med Dans-ting: Der bliver sagt rigtig meget pænt om deltagerne i de kulørte ugeblade, og i de store aviser bliver der så kritiseret tilsvarende.

Især fru statsminister Anne-Mette Rasmussen får en ordentlig en på hatten. Senest har hun meddelt, at hun ikke kan komme med sin mand på officielt besøg i Kina, fordi hun skal danse cha-cha for åben skærm, og der var vist også noget med, at hun ikke havde flere feriefridage til gode på sit arbejde, når Vild med Dans-programmerne var overstået.

Det er simpelthen det dummeste, jeg nogensinde har hørt! Anne-Mette Rasmussen er helt sikkert en ansvarsfuld, selvstændig og fornuftig kvinde med ben i næsen, men at bruge manglende feriefridage som argument for at blive hjemme fra et officielt statsbesøg i Kina - dét grænser til betegnelsen latterligt! I hvert fald i min terminologi.

En helt anden og mindst lige så vigtig pointe er, at jeg ganske simpelt ikke forstår, hvordan en kvinde med en position som fru Rasmussen overhovedet være en del af Vild med Dans-konceptet! Jeg er blevet oplyst om, at deltagerne får en klækkelig sum for at være med, for at udstille sig, og guderne skal vide, at hvis jeg blev spurgt, så skulle dét beløb edder´ma´me´ være astronomisk højt, for at jeg overhovedet ville overveje at deltage.

Fru Rasmussen har efter sigende doneret sin andel af kagen til godgørende formål, og det er da prisværdigt! Men at man fra Statsministeriets side godtager, at statsministerens kone i det hele taget er med i sådan et underholdningsprogram - det finder jeg næsten usmageligt.

Hvad bliver det næste?

Skal vi have de tre danske prinsesser, Alex, Mary og Marie i træningslokalerne - med closeup-billeder af deres svedende ansigter, deres håbløse fodtrin og deres favntag med lækre danseinstruktører blæst ud for åben fjernsynsskærm? Det vil helt sikkert kunne trække seere!

Og jeg nævner så bare lige som et levn fra sidste klumme - at vi nu har fået det nye husalter smækket op i stuen, og at det ved den sødeste grød er mega tæt man kommer på folk bag skærmen med det der nymodens HD! Hold da op, man kan næsten røre ved dem og se alle deres ansigters konturer, smukke eller ej!

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle