Valtra vil vise informationer i forruden

Via et head up-display vil Valtra give chaufføren informationer i forruden om for eksempel hastighed, motoromdrejninger og biler i blinde vinkler.

Det er ingen hemmelighed, at traktorproducenterne kigger med hos bilfabrikkerne, når det gælder om at få gode og brugbare ideer.

Det gælder eksempelvis Valtra, der nu lancerer et heads up-display.

Selvom Valtra ikke bruger helt samme teknologi som på billerne - af flere årsager - så vil man på sigt kunne få en række forskellige informationer projekteret på forruden af traktoren.

»Man vil kunne få vist de gængse informationer så som fart, gear, omdrejninger og så videre. Vi kan endnu ikke få vist autostyring, men det er noget, vi arbejder på, og som vil komme på sigt,« fortæller Thomas Lesch fra Valtra.

Advarer om biler

Systemet er endnu helt nyt og vil blive lanceret på Agritechnica.

Ud over at få vist forskellige standardinformationer, så er planen også, at man vil få advarsler i det lille felt i forruden, når der for eksempel befinder sig en bil i blinde vinkler, som er på vej til at overhale - registreret af sensorer på kabinen.

»På sigt skal det også kunne detektere personer omkring traktoren, så vi minimerer risikoen for ulykker,« tilføjer Thomas Lesch.

Det er endnu uvist, hvornår systemet er klar til levering på nye serieproducerede traktorer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle