Vandplaner er langt værre end randzoner

Vandplanerne fik en hård medfart på generalforsamlingen hos Sønderjysk Familielandbrug i Agerskov forleden. Formand for Sønderjysk Familielandbrug Antoni Stenger er ikke i tvivl om, at forsumpning vil komme til at koste mange flere arbejdspladser end randzonerne.

»Vandplanerne kommer til at koste mange flere landbrug livet end randzonerne. Og ikke nok med at vandplanerne begrænser vandløbsvedligehold, de indeholder også begrænsninger på vanding,« fortalte formanden og fortsatte: »Vi har brug for at vande vores afgrøder. Kan vi ikke det, får vi nedsatte udbytter samt syge og stressede planter, der kræver kemi. Det hænger slet ikke sammen med regeringens ønsker om vækst, bæredygtighed, mere økologi og mindre kemikalieforbrug. Vi kan lave 30.000 arbejdspladser og tjene 30 mia. mere til landet, hvis bare vi får lov,« slog den nye formand for Sønderjysk Familielandbrug fast over for de 80 medlemmer, der var mødt op til generalforsamlingen.

Han opfordrede regering og folketing til at udføre vandplaner rigtigt fra start i stedet for at ændre, efterhånden som kendsgerninger og sagsanlæg hober sig op.

»Vi ser, hvordan embedsmændene laver egne regelfortolkninger uden om Folketinget og glemmer oversættelser og konsekvensanalyser. Vi drukner både i bureaukrati og vand på markerne, hvis det fortsætter,« fortsatte Antoni Stenger.

Han sætter sin lid til en spirende lydhørhed fra Ida Auken, idet både departementschefen og en anden centralt placeret embedsmand er skiftet ud med nye folk.

»Med lidt udskiftning i miljøministeriets top kan der måske komme mere faglighed ind i ministeriet. Jeg ser positivt på fremtiden - trods alt,« mener Antoni Stenger, formand for Sønderjysk Familielandbrug.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle