Vandplaner var ikke opdateret

Kommuner påpegede sidste år tekniske fejl i vandplanerne, og de fejl var ikke rettet, da de endelige vandplaner kom i høring.

Sidste forår påpegede flere kommuner tekniske fejl i vandplanerne i en forhøring, men de fejl blev ikke rettet, før vandplanerne blev sendt i endelig høring. Det skriver Altinget.dk.

Det undrer nu kommunerne, som i deres høringssvar kritiserer forløbet.

Blandt andet Kalundborg Kommune noterer i sit høringssvar til Naturstyrelsen, at styrelsen ikke har brugt de tekniske rettelser, som kommunen har sendt ind. Det mener kommunen er kritisabelt.

Stort arbejde

»Vi har lagt et stort stykke arbejde i forhøringen, og vi havde da forventet, at de ændringer, vi kom med, var blevet indarbejdet i planerne. Både stat og kommuner har jo en fælles interesse i at få planerne så korrekte som muligt,« siger biolog i Kalundborg Kommune Michael T. Jensen til Altinget.

Han fortæller, at Kalundborg Kommune havde givet Naturstyrelsen opdaterede data om de fysiske forhold i vandløbene, men dem har styrelsen ikke brugt.

Kommer med

Naturstyrelsen bekræfter, at ikke alle høringssvar fra kommunerne er taget med i de vandplaner, som netop har været i høring. Det skyldes blandt andet, at der visse steder har været behov for en efterfølgende dialog med kommunerne, forklarer kontorchef Jørgen Bjelskou.

»Men alle korrektioner af faktuel karakter, som ikke allerede er indarbejdet, vil naturligvis blive indarbejdet i de endelige vandplaner. Det er i alles interesse, at planerne bliver så præcise som muligt,« siger han til Altinget.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle