Varmt vand skal fjerne ukrudt

98 grader varmt vand i sensorstyret dosering skal gøre kål på ukrudtet på veje og stier.

Ukrudt på veje, stier og andre områder skal vandes væk. Ikke med tilsætning af kemikalier i vandet, men simpelthen med vand med den rette temperatur og i den rette dosering.

Det er filosofien bag det svenske selskab, Heatweed, som nu er rullet ind over dansk ukrudt via en import- og forhandleraftale med Svenningsens Maskinforretning.

»Vandet skal have den rigtige temperatur, og det skal doseres på den rigtige måde. I anlægget cirkulerer vandet med 106 grader, og når det sendes ud mod ukrudtet, sker det med en temperatur på 98 grader. Ved at kombinere den rette temperatur med sensorteknologi kan vi udnytte energien optimalt,« forklarer Johan K. Rud, indehaver af og teknisk direktør for Heatweed Technologies.

Flydende vand – ikke damp

»Når pesticider bliver helt forbudt i Danmark, skal man bruge noget andet til at bekæmpe ukrudt. Gasbrænding, som i de senere år i Danmark har været den mest anvendte kemikaliefri løsning, er en langsommelig metode og væsentligt dyrere i drift end Heatweed,« siger Svenningsens administrerende direktør, Benny Svenningsen, om grundlaget for at starte salget i Danmark af det nye system.

»Vi bruger flydende vand. Ikke damp. Og vi er ikke afhængige af vejret. Heatweed virker på langt de fleste typer ukrudt. Også de Roundup-resistente,« fortæller Johan K. Rud.

Han forklarer, at det er energien i det varme vand, som ødelægger ukrudtsplanternes cellestruktur. Plantedelene over jorden dør efter hver behandling. Under jorden slides og nedbrydes rødderne, og efter to til fire behandlinger er det slut.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle