Ventetid skyldes mindre lagre og underleverandører

Maskinbranchen er blevet mere forsigtig, og alle led har reduceret lagrene.

Den lange ventetid på maskiner skyldes, at lagrene reduceres i alle led - lige fra forhandlere og ned til underleverandører. Planlæg derfor handler i god tid, opfordrer Dansk Maskinhandlerforening.

"Overalt i branchen manes til forsigtighed, så vi har ikke de samme stødpudelagre mere, som vi havde for få år siden," siger branchedirektøren for Dansk Maskinhandlerforening, Michael Husfeldt.

Derfor er der i dag en mindre chance end tidligere for at finde sin ønskemaskine på et lager og få den leveret hurtigt. I stedet bliver ordren et nummer på fabrikken, og man må vente på at maskinen bliver bygget.

Underleverandører bremser

En anden bremse er underleverandørerne.

"Det er noget nemmere at skrue ned for en produktion end at geare op igen, for underleverandørerne kan have svært ved at følge med," oplever Tonny Grønne, der er salgschef for høstmaskiner hos New Holland.

Anders Bruun Rasmussen, produktchef hos Lemken, oplever det samme:

"Selvom fabrikken hurtigt kan speedes op, hjælper det ingenting, hvis man mangler hydraulik og hjul," siger han.

Skaber frustration

"Det skaber frustration og irritation hos både køber og forhandler, hvis man tror, at den nye maskine kan leveres hurtigt - og man oplever lang ventetid," siger Michael Husfeldt, der opfordrer til, at man planlægger sine investeringer i god tid.

Lige så vigtigt er det at have klare aftaler om det brugte maskineri, der skal gives i bytte.

"Sørg for at aftale, hvem der har risikoen på eksempelvis den brugte traktor, hvis den er handlet, men fortsat anvendes," opfordrer Michael Husfeldt og uddyber:

"Få blandt andet klarlagt, hvem der skal stå for service og vedligeholdelse, samt hvor mange timer den må køre, så begge parter har styr på, hvilken traktor der gives i bytte, når den nye endelig kommer," pointerer han.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle