Vestjysk sejr i superko-konkurrencen

@\:ch value\=\"226 128 147\"/= @Normal =[S"","Normal ","Normal "] @indledning=[S"","indledning"] @Emne bjælke=[S"","Emne bjælke"] @Byline=[S"","Byline"] @brød=[S"","brød"] @brød u indryk=[S"","brød"] @Mellemrubrik=[S"","Mellemrubrik"] Gitte og Vagn Lindy Petersen, Aanum ved Skjern, stillede med fem ud af 10 køer, der konkurrerede om sammenlagt at have bedst eksteriør og produktion.

Det er vigtigt at tage sig godt ud, når man er ko på dyrskue.

Men i dagligdagen er det mindst lige så vigtigt, at koen producerer noget mælk. Det er baggrunden for superko-konkurrencen hos jersey på landsskuet, for her bedømmes køerne netop efter en kombination af eksteriør og produktion.

Årets superko blev en livsydelsesko en JAS Hot-datter - fra Gitte og Vagn Lindy Pedersen, Aanum ved Skjern, der scorede to gange 45 point. Altså lige høj bedømmelse for eksteriør og produktion.

10 køer deltog i konkurrencen om at blive superko, og af dem kom de fem fra Gitte og Vagn Lindy Pedersen. Det er således ikke helt overraskende, at Gitte og Vagn Lindy Petersen, der også vandt superko-konkurrencen sidste år, også tog sig af såvel anden- som tredjepladsen med køer, der opnåede henholdsvis 80 og 70 point sammenlagt.

Af de 10 deltagende køer var der overvægt af JAS Hot-døtre, men tyren Q Impuls er også ved at gøre sig gældende, påpegede avlsleder Lars Kloster under bedømmelse.

Ikke absolut topscorer

Superkoen i år var ikke den absolutte topscorer hverken med hensyn til eksteriør eller produktion. På begge områder blev den overgået af andre, men sammenlagt var den altså bedst.

Bedst bedømmelse for produktion med 50 point fik således en Fyn Lemvig-datter fra Andre van Weerdenburg, Rødding. Men den fik kun 15 point for sit eksteriør, så sammenlagt rakte det til en placering som nummer fire som den i øvrigt måtte dele med nok en ko fra Gitte og Vagn Lindy Petersen.

Bedste eksteriør blev fundet på koen fra Gitte og Vagn Lindy Petersen, der sammenlagt blev nummer to i superko-konkurrencen. Der er en Øda Rinde-datter, der fik en eksteriørbedømmelse på 50 point og 30 point for produktion

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle