Vestjyske råvarer sælges fra butik og på net

Det tidligere tarmrenseri på slagteriet i Struer fremstår nu som smagfuld butik for lokalt producerede kvalitetsprodukter.

Plads nok kendetegner det tidligere svineslagteri i Struer - også selv om Dansk Ands slagteri er flyttet ind.

Det tidligere tarmrenseri er således et stort og lyst rum ud mod parkeringspladsen, som nu i form af en smagfuld og nyindrettet butik minder meget lidt om den tidligere funktion i svineslagteriets dage.

Butikken bærer navnet Jyske Råvarer og tilbyder ikke alene danskslagtede ænder i mange forskellige former: Her sælges - som navnet siger - en række lokalt producerede fødevarer fra det meste af Vestjylland såsom kød af lam fra Venø, bison-okse, frilandskvæg, økologisk gris, øl, honning, saft, vin, spiritus, olie, grønsager og meget mere.

I alt er 22 producenter af jyske råvarer repræsentet i butikken, sammenregner Connie Daasbjerg, der er uddannet designer, men nu er bestyrer af Jyske Råvarer.

Manglede et salgssted

Som det sig hør og bør op til jul kan man også få sig en kop kaffe med en sød ting, men til foråret er det planen at tilbyde frokost, tapas - naturligvis frembragt af de aktuelle råvarer i butikken.

»Mange af de lokale producenter sælger selv deres varer i gårdbutikker, men de har i lang tid mangler et andet og mere centralt sted at tilbyde deres varer. Det får de nu,« siger Connie Daasbjerg.

Hvis Struer ligger for langt ude til siden, kan varerne købes på hjemmesiden.

Faktaboks

Jyske Råvarer

  • Butik for lokalt producerede fødevarer m.m.
  • Etableret på Havnevej 8 i Struer.
  • Forhandler varer fra indtil videre 22 jyske producenter.
  • Se: www.jyskeraavarer.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle