Vi bliver bedre, men ikke billigere

Du har som LMO-direktør været en varm fortaler for fusioner i DLBR-regi. Er fusionen med Centrovice det, som du har drømt om?

Det er rigtig godt, fordi det er to virksomheder, som ikke er i krise. Alle leverer kvalitet, og der er ikke nogen, som skal samles op. Når det er sagt, er der stadig 22 DLBR-virksomheder tilbage, og det er efter min mening for mange.

Handler det om at blive størst og være den eneste, der er tilbage?

Vi bliver der største rådgivningsselskab, men det er ikke det, der er målet. Vi skal have en størrelse, så vi kan være med til at udvikle de forskellige teknologiske løsninger som f. eks. dashboard og e-overblik i samarbejde med Seges. Målet er ikke, at alle skal fusionere, men rådgivningen skal indstille sig på, at der bliver færre landmænd. Og i den udvikling vil vi gerne være stærkest.

Bliver rådgivningen så billigere for landmanden nu, hvor I fusionerer?

Nej, det er ikke sådan, at priserne falder med fem eller ti procent, fordi vi fusionerer. Men landmanden vil komme til at opleve, at de får en mere kvalificeret rådgivning. Det koster penge at være med til at udvikle nye værktøjer til landmændene.

I har vel ikke de samme priser i de to virksomheder, så bliver det dyrere eller billigere for nogen af dem at være kunder hos jer?

Konkurrencen er i så hård på rådgivningsydelser, at der er kun marginale forskelle mellem Centrovice og LMO. Vi bliver stærkere og kan udvikle os, og det får kunderne glæde af. Erhvervsdelen, altså de kunder, der ikke er landmænd, vil vi stadig betjene, og det tjener vi på til glæde for landmanden.

Nu bliver du øverste chef for omkring 600 medarbejdere. Skal de forvente fyringer?

Vi skal servicere de samme kunder efter fusionen, og landmændene vil stadig kunne få fat i den samme konsulent i morgen, som han snakkede med i går. Men vi skal stadig finde besparelser. Først og fremmest skal vi sikre os et ja hos Centrovice, og først derefter kan vi kigge på, hvordan den nye organisation skal se ud. Det eneste, vi kan sige med sikkerhed nu, er, at vi ikke vil have behov for to direktører.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle