Vi finder vores ansatte på Facebook

Facebook og netværk har været afgørende for Christoffer Hensberg for at få fyldt et nyt soanlæg på Mors op med medarbejdere. Ambitionen er, at medarbejderstaben udelukkende er dansk.

Hvordan har I rekrutteret jeres medarbejdere?

Min driftsleder, Thomas, som jeg ansatte inden byggeriet af soejendommen med 2.800 søer gik i gang i 2015, har jeg kendt fra min tid på Vejlby Landbrugsskole. Så ham, kan man sige, jeg har fundet frem til via mit netværk. Siden har vi ved ansættelser både trukket yderligere på mit eget netværk men også på Thomas’ netværk. Det har vi haft stor gavn af. Siden har vi anvendt vores facebookside (søg på Moutrup og Østergård Landbrug på Facebook, red.) til at rekruttere medarbejderne.

Har I benyttet andre metoder til rekruttering?

Ja, i starten prøvede vi os også frem med Jobstaffetten, men det gav ikke noget, og desuden fik vi en masse henvendelser fra udlændinge, som vi ikke ønsker at ansætte.

Hvorfor har I valgt at fravælge udlændinge?

Vi har som målsætning, at vi vil være en arbejdsplads med danske medarbejdere. Det skyldes flere forhold. Først og fremmest synes vi, det giver et grundlag for, at man meget nemmere kan kommunikere med sine ansatte. Man undgår også sproglige barrierer og misforståelser, som nemt kan forekomme, hvis du fx skal forklare en nystartet medarbejder nogle detaljer om pasning af grisene. Det synes vi, at vi i vid udstrækning har undgået ved kun at have danske ansatte.

Har det andre fordele kun at have danskere på arbejdspladsen?

Jeg har tidligere oplevet, at når der er forskellige nationaliteter på arbejdspladsen, så deler medarbejderne sig op efter det. Ved frokostbordet sidder danskerne i en ende og snakker sammen, mens udlændingene sidder i den anden. Det har vi undgået ved kun at have danskere.

Har ansættelse af danskere være problemfrit?

Nej, det er ikke nemt at finde kvalificerede folk. Vi har da også haft et par folk, som kun var her i nogle få dage. Men vi er rigtig glade for den gruppe ansatte, vi har nu.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle