"Vi går efter råderum"

Arbejdet med kommuneplanerne har høj prioriteret i den sjællandske storforening Gefion, fortæller foreningens formand, Torben Hansen.

"

Torben Hansen (TH): "For os handler det om at sikre det råderum, der skal til for at drive fremtidens landbrug. Det er nu, kommunerne for første gang efter amternes nedlæggelse skal planlægge for det åbne land. Hvis ikke vi passer på, laver kommunerne en masse udpegninger til byudvikling, trafik, kulturhistoriske landskaber m.m. som gør, at vi ikke må bygge kornsiloer, lader eller udvide husdyrbrug."

"

TH: "Vi har sat to-tre medarbejdere fra vores stærke, erhvervspolitiske afdeling til at følge op over for kommunerne. Desuden sætter vi ind over for vores kommunenetværk, og vi laver en kursusdag om bl.a. kommuneplanerne for vores bestyrelse og områderepræsentanter. Så er alle klædt på, når vi skal ud og møde de enkelte kommuner.

"?"

TH: "Succeskriteriet er, at vi får råderum ude på bedrifterne. Det handler om vores udviklingsmuligheder."

"Hvad kan den enkelte landmand selv gøre?"

TH: "For den enkelte kan det være svært at overskue en stor kommuneplan. Derfor gælder det om at at være vågen og spille ind i dialog med sin forening. Vi skal være vågne, for i dag slås vi med masser af regulativer fra amternes tid, som blev gennemført uden indsigelser. Nu bliver skruen strammet yderligere, og endnu flere arealer er i fare for at blive udpeget. Det er en kæmpestor opgave, men hvis ikke vi løser den nu, betaler vi prisen om nogle år."

christensen@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle