Vi har kun en, vi kan sende regningen til

Morten Hundahl, chef for Natur og Miljø i Syddjurs Kommune, mener ikke, der er noget forkert i at sende en regning til en, der ikke har sendt en ansøgning.

"Vi har kun en, vi kan sende regningen til, og det er ham der har arealet," siger han.

Han ved godt, at Jørgen Bendtsen ikke selv har sendt ansøgningen, det er nemlig Gråkjær Miljø. Han peger derimod på, at Jørgen Bendtsen har fået et brev om, at de har en ansøgning om miljøgodkendelse på hans jord, som han ikke har svaret på.

"Så regner vi med, han er indforstået," siger miljøchefen.

Pas på aftaler

Landskonsulent Sten Wegge Laursen, Landscentret, mener heller ikke, man kan klandre kommunen. De kunne ganske vist have sikret sig ved at kræve en fuldmagt fra Jørgen Bendtsen, det gør man eksempelvis i byggesager, men det finder han ville blive administrativt meget tungt.

Han peger derimod på, at den der har sendt ansøgningen har rådgivet Jørgen Bendtsen dårligt.

"De burde have forklaret ham om konsekvenserne af en ansøgning og aftalt, hvem der skulle betale," siger Sten Wegge Laursen.

Nu sidder Jørgen Bendtsen tilbage med en regning for noget, som kommer en anden landmand til gode. Samtidig får han, hvis godkendelsen går igennem, muligvis også nye krav om efterafgrøder eller lignende, vurderer han.

thalbitzer@landbrugsavisen.dk

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle