Vi kan ikke leve af natur alene

Natur og landbrug kan eksistere sammen, og landmændene skal respektere de demokratiske spilleregler, mener formanden for Jysk Landbrug, Bjarne Larsen.

"Jeg tror, vi snart når grænsen for, hvad folk vil acceptere i mistede arbejdspladser, lukkede fabrikker, mistet eksportindtægt og mistet velfærd, fordi nogen har så travlt med at fremme naturen," sagde formanden og understregede samtidig, at han mener, natur og miljø skal værnes, og at landbrugsproduktion og naturbeskyttelse kan foregå samtidigt.

Fortsat lukket planlægning

Bjarne Larsen beklagede, at den lukkede proces, naturplanerne er frembragt i, fortsætter ved udarbejdelsen af de kommunale handleplaner:

"Der er ikke krav om, at kommunerne skal orientere lodsejerne, og regulativændringer (af vandløbsvedligeholdelse, red.) skal ikke annonceres," kritiserede formanden og lovede, at Jysk Landbrug lægger sig i selen for at få kommunerne til frivilligt at involvere de lodsejere, som påvirkes af handleplaner.

Troværdighed vigtig

Han opfordrede samtidig sine medlemmer til at undlade ulovlige happenings og protestaktioner:

"Bestyrelsen og jeg vil, når vi står over for modparter, være fuldstændigt troværdige. Højtråbende oprørere kan nok styrke sammenholdet og moralen landmænd imellem. Men udadtil får de os til at fremstå som selvmedlidende og negative kværulanter," indskærpede formanden.

Han tog afstand fra ulovligheder som import af kemi og gødning uden om de rigtige kanaler.

loh

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle