Vi kunne ikke blive enige, dengang

Tiden går med at koordinere en masse udvalg frem for at se fremad, mener Lars Hvidtfeldt.

Et af problemerne med DLBR-rådgivningen i dens nuværende form er, at ledelserne bruger meget tid på at koordinere en masse udvalg i stedet for på at se, hvad morgendagens behov for rådgivning er. Dermed taber de fremsynetheden, mener Lars Hvidtfeldt.

»Vi har så mange bestyrelser og udvalg, der skal tages i ed for at satse på IT. Det tager for lang tid og ender med et kompromis i stedet for den rigtige løsning. Ø90 hænger ikke sammen med markstyring og andre produktionssystemer, fordi det er udviklet hver for sig. Var det slået sammen, kunne vi lave bedre analyser«.

Hvem løber fra os?

»Ude i verden er der mange, der har enorme kræfter. Et selskab som Cargill investerer milliarder af kroner i digitalisering, i at overvåge markedet og i at eje sorter. Vi skal have et system, der kan matche det«.

Hvordan ser dit

ønskebillede ud?

»Det er at Seges og DLBR bliver én enhed, som integrerer rådgivningen fra jord til bord. Derfor skal de landmandsejede firmaer også ind over. De kan sikre, at produkterne bliver endnu mere rettet mod forbrugerne. Samtidig kan vi udnytte digitaliseringen bedre og for eksempel sikre dokumentation i forhold til klima og andet. Vi kender det lidt fra fjerkræ. Produktionen er meget planlagt, og virksomhederne er i gang med at sælge kyllingen på et marked, før ægget er lagt. Rådgivningen skal også lægges sammen, fordi antallet af landmænd falder, så vi må optimere økonomien, så der fortsat er råd til udviklingsarbejde. Det er jeg alvorligt bange for, at vi ikke kan ellers. På regnskabsdelen er der mange konkurrenter til DLBR. Jeg er selv kunde i PwC, og de har et meget mere agilt beslutningssystem. De kan lynhurtigt lave ændringer. Det skal man kunne«.

Hvorfor lavede du ikke Rådgivningsselskabet Danmark, da du var formand for Seges?

»Det kunne vi ikke enes med DLBR-virksomhederne om. L&F kan ikke bestemme over DLBR. De folkevalgte i DLBR var ikke klar til at tage lederskab og slå Seges og DLBR sammen til landsdækkende rådgivning og innovation«.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle