Vi vil gøre affald værdifuldt

Med organisationen Renew Europe samarbejder L&F med førende virksomheder om udvikling af 3.-generations biomasse.

"Det gør vi, fordi vi ser muligheder for, at landbruget kan være en del af den grønne teknologiske udvikling der efterlyses i Danmark, og fordi det vil give landmændene mulighed for at udnytte endnu mere biomasse.

"Store dele af vores erhverv leverer biomasse til energisektoren og ethanolproduktion, og vi forudser, at vi får stigende mængder biomasse som restprodukter. Med den nye teknologi vil vi gøre affaldsprodukter, der ikke har værdi i dag, til noget der får større værdi på den lange bane."

"Landmændene får en ny afsætningskanal for biomassen. Hvis vi skal være en del af teknologieksporten, skal vi investere helt anderledes store penge. Det gør selskaberne, de tager risikoen og scorer gevinsten, når de går ud og eksporterer teknologien."

"Lidt sekretariatsarbejde. Udgifterne ligger især i de private virksomheder og offentlige kasser. Vi bidrager især med vores netværk til forskningsverdenen. Indgangsvinklen er, at man fra offentlig side skal investere forskningsmidler i det, og virksomhederne vil selv investere i det."

"Ingenting."

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle