Videncentret skal hedde kornmark

Videncentret for Landbrug i Skejby skifter navn til SEGES - latin for kornmark.

»SEGES«. Det bliver fra årsskiftet det fælles navn for Videncentret for Landbrug og Videncenter for Svineproduktion, som slutter sig sammen fra årsskiftet.

Det vedtog Videncentrets generalforsamling, som består af Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse, onsdag i denne uge.

»Videncentre« kan forveksles

Ifølge Videncentrets formand, Lars Hvidtfeldt, er baggrunden for navneskiftet bl.a., at betegnelsen »Videncentret for Landbrug« er et tungt navn at sige, ligesom det er svært at oversætte til andre sprog.

»Samtidig findes der efterhånden mange »videncentre« for det ene og det andet i Danmark, og dermed får vi ikke den positionering, som vi fortjener. Derfor satte vi gang i en proces med at finde et nyt navn,« forklarer Lars Hvidtfeldt.

Majs- eller kornmark

Det nye navn, SEGES, som helst skal skrives med store bogstaver, kommer af latin og betyder noget i retning af kornmark, majs, afgrøde.

Logoet for SEGES, som alle Videncentrets produkter og breve fremover skal udstyres med, bliver en kombination af navnet SEGES og Landbrug & Fødevarers kendte ringe.

Dermed understreger logoet tilknytningen til Landbrug & Fødevarer.

Skal kendes af landmænd

»Efter jeg er blevet formand for Videncentret, har jeg kunnet konstatere, at mange ikke ved, at det rent faktisk er L&F-familien, der står bag Videncentrets mange innovative aktiviteter og projekter - herunder landbrugsinfo,« siger Lars Hvidtfeldt.

»Men det er jo vigtigt, at landmændene ved, at de mange fantastiske ting rent faktisk kommer fra Landbrug & Fødevarer, den organisation, de er medlemmer af. Både indadtil og udadtil er det vigtigt for os at få skabt en bedre kommunikationsplatform for alt det, som SEGES/Videncentret har gang i.«

»International sværvægter«

Ifølge Jan Mousing, adm. direktør for Videncentret, sker skiftet også af respekt for sammenslutningen af Videncentret for Landbrug og Videncentret for Svineproduktion.

»SEGES udgør fra årsskiftet en ny virksomhed, hvor vi får samlet den faglige viden inden for alle produktionsgrene i én organisation. SEGES bliver dermed en international sværvægter inden for landbrugserhvervet,« siger han.

Faktaboks

Kært barn...

  • Videncentret for Landbrug hed engang Det Faglige Landscenter. Det blev etableret i 1971 af De samvirkende danske Landboforeninger og De samvirkende danske Husmandsforeninger.
  • I november 1987 blev det nybyggede center »Landbrugets Rådgivningscenter« på Udkærsvej i Skejby taget i brug.
  • I april 2003 skifter Landbrugets Rådgivningscenter navn til Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret. Navnet skal markere et nyt samarbejde mellem størstedelen af de danske landbrugscentre og Landbrugets Rådgivningscenter.
  • I 2010 skifter Landscentret navn til Videncentret for Landbrug for at få en mere klar profil og være synlig i forhold til det omgivende samfund. 
  • Fra 1. januar 2015 skifter Videncentret atter navn, nu til det mere mundrette SEGES, latin for kornmark, majs, afgrøde og vækst.

Citat kilde:Kilde: Wikipedia og L&F.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle