Vil bygge danske fuldfoderblandere helt fra bunden

Johnny Høgild, der for under et år siden startede med at renovere fuldfoderblandere og producere snegle til fuldfoderblandere, starter nu en produktion af fabriksnye fuldfoderblandere i Danmark.

Han har hørt det før, Johnny Høgild, der sidste år startede en produktion af rebuild fuldfoderblandere i Danmark. Han har hørt, at der er mærker nok på markedet.

Alligevel er han klar med sit eget mærke af en fabriksny fuldfoderblander, når Agromek åbner.

Farven og navnet på blanderen ligger ikke fast. Men der er en masse ideer på tegnebordet, og to ingeniører arbejder målrettet på konstruktionen.

Hidtil har firmaet lavet forholdsvis billige foderblandere, som er genopbygget på brugte JF-blandere.

Den nye blander kommer til at ligge i den modsatte ende af prisskalaen men er fyldt med en masse innovative ideer, fortæller Johnny Høgild.

»Det er klart, at vi har nogle udfordringer, fordi vi producerer til danske lønninger. Til gengæld har vi en simpel struktur omkring salget. Vi vil nemlig blive ved at sælge direkte til landmanden,« påpeger han.

Flere størrelser

På Agromek kommer der kun til at stå én fabriksny blander ved siden af en rebuild Hoegild Edition.

Men der bliver en hel linje af blandere i de størrelser, der er brug for, understreger Johnny Høgild.

Udgangspunktet er tre snegle i en vertikalblander. Hvad detaljerne ellers kommer til at bestå af, vil han endnu ikke afsløre.

»Men det er klart, at vi også er opmærksomme på de krav, som kompakt fuldfodring stiller til fuldfoderblandere,« lyder det fra Johnny Høgild.

Vi risikerer meget

At begynde at bygge blandere fra bunden til et marked, hvor der i forvejen er omkring 20 forskellige mærker, er en enorm satsning,« erkender Johnny Høgild.

»Salget af vores rebuildblandere og vores udskiftningssnegle går så stærkt, at det har været et problem at følge med efterspørgslen. På under et år er vi gået fra nul til ti ansatte. Derfor tror vi på det,« siger Johnny Høgild.

Finansierer produktionen selv

Finansieringen af det nye produkt stammer fra det salg, som firmaet har haft i sit første leveår. Høgild har ikke fået tilskud til udviklingen af den nye blander.

»Vi havde fra starten bestemt, at vi vil tilbyde en ny foderblander. Men tidspunktet er blevet fremrykket, fordi vi gerne vil have blanderen med på Agromek år i stedet for at vente to år,« konstaterer Johnny Høgild.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle