Dansk kød belaster klimaet mindst
Jeg ved det ikke. Men hvis nogen i lyset af klimaforhandlingerne i Paris tænker over det, synes jeg de skal tænke på at vælge dansk kød. Det bliver fremstillet med den mindste klimabelastning i forhold til andre lande. I Danmark bliver klimaet belastet mindst pr. produceret enhed.
Antoni Stenger, formand for Sønderjysk Familielandbrug
Danskere vil spise sundere
Jeg tror, det vil falde i Danmark. Folk er mere og mere interesserede i sundhed og kostens betydning for dem. De vil spise mere vegetarisk og bruge kød som tilbehør i stedet for hovedingrediens som nu. Men på verdensplan vil forbruget stige, efterhånden som befolkningerne får bedre råd til det.
Berith Nissen, næstformand i Sønderjysk Landboforening
Nye retter udvikler sig
Jeg tror, det lige så godt kan stige som falde. Der er jo mange kokke og andre, som udvikler nye kombinationer, retter og varianter. Så jeg tror, det stiger, selv om det selvfølgelig er svært at spå om fremtiden. Mit eget forbrug vil i hvert fald være stabilt.
Hans Gæmelke, formand for Djursland Landboforening