Vil du løfte dine grise i stalden?

Hollandske Nooyen vil have danske soholdere til at bruge hæve-sænke-gulve i farestalden. Den første danske soejendom har installeret løsningen, som er vidt udbredt i Holland.

Danske soholdere skal benytte hæve-sænke-gulve for at minimere dødeligheden blandt deres pattegrise.

Det er missionen for hollandske Nooyen, der fremviste deres gulvløsning på årets NutriFair.

Gulvet er indrettet på en sådan måde, at spalterne under soen hæves, når soen rejser sig og igen kører automatisk ned, når soen har lagt sig.

Ordre i Danmark

Den første danske kunde er kommet i hus, men flere skal gerne følge efter, hvis det står til manager Hein Klein Gunnewiek:

»Vi har solgt vores hæve-sænke-gulve til Protekta Farms, men vi har også to-tre andre svineproducenter, som vi taler seriøst med om løsningen«.

Hæve-sænke-gulvet fremhæver han for at minimere dødeligheden blandt pattegrisene, der undgår at blive ligget ihjel af soen.

»VI har udviklet på vores nuværende løsning gennem 20 år, og mens man i traditionelle stier har mellem fire og seks procent af grisene, der bliver ligget ihjel, så er det under én procent med vores løsning«, siger han.

100.000 solgte gulve

Mens gennembruddet fortsat lader vente på sig på det danske marked, er situationen anderledes andre steder i Europa, der har fået øjnene op for hæve-sænke-gulve i farestalde.

»Vi har samlet set solgt over 100.000 gulve primært til Holland, men også andre lande som Frankrig, Belgien, Canada og Irland«, siger Hein Klein Gunnewiek.

Faktaboks

Nutrifair

  • Messen blev afholdt for ottende gang i Fredericia onsdag og torsdag
  • Der var over 250 udstillere og cirka 5.000 gæster

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle