Vinterbyggen er i hus

Hvede og raps er de næste afgrøder, og de er høstklare samtidig

I løbet af den sidste uge er vinterbyggen blevet høstet hos Claus Hissel. 13 hektar Amarena blev høstet i sidste uge, og mandag var 20 hektar Pelican klar til, at mejetærskeren kunne køre.

Udbyttet blev på 60 hkg pr. hektar for Amarena og 80 hkg for Pelican. Vinterbyggen er sået i en forpagtning, som er lidt lettere jord, der passer godt til afgrøden. Men sommervejret har også gjort sit.

"Amarenaen er nok blevet lidt brændt af de sidste 14 dage. Det har nok kostet lidt udbytte," fortæller Claus Hissel med henvisning til det varme vejr.

Hvede og raps er på vej

De næste afgrøder, som er klar til høst, er hvede og vinterraps. Selv om han regner med, at der stadig går 10-14 dage, inden de er klar, er han så småt ved at forberede sig til at høste. Men hvilken af afgrøderne, der bliver den første, kan han endnu ikke vurdere.

"Jeg regner med, at de kommer nærmest samtidig. Så hvilken en jeg høster først, det ved jeg ikke helt endnu," lyder det fra Claus Hissel.

Sidste år kørte han i raps først, hvor han prøvede et par dage, hvor den endnu ikke var helt klar, og hvor han i stedet kunne have høstet hvede. Så i år regner han med at være mere konsekvent.

Flyvehavren er væk

I hvedemarkerne har Claus Hissel været i gang med at fjerne flyvehavre. Selv om han tidligere havde overvejet at sprøjte endnu en gang mod lus, har det ikke været nødvendigt at køre igen.

Så flyvehavren har været det eneste, der har skullet ordnes. Mens der blev fjernet flyvehavre, har han kunnet se, hvordan de marker, der blev sprøjtet med Monitor i foråret, er fuldstændig rene, mens de som ikke fik, har meget græsukrudt.

"Selv om det er en lidt dyr behandling med Monitor, så er det helt sikkert noget, vi vil være mere konsekvente med næste år," fortæller Claus Hissel.

Imponeret over majs

Majsen står stadig flot. Han har ikke haft majs før og er imponeret over, hvordan den gror. Planterne er i blomst nu, og han kan se, hvordan kolberne begynder at danne sig i planterne.

"Det er godt nok imponerende, hvor stærkt det går. De er allerede over hovedhøjde. Når temperaturerne er der, så er det helt vildt.

Han er overbevist om, at majsen nok skal hale ind på det kolde forår og give et godt udbytte,

"Den kræver ikke så meget, nu skal vi jo bare høste den på et tidspunkt".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle