Vitfoss har tablet til søer, der mangler energi

Sow Stimul fra Vitfoss er tilskudsfoder til søer i negativ energibalance.

Hos Vitfoss præsenteres Sow Stimul, der er et tilskudsfoder i tabletform, som kan afhjælpe konsekvensen af søernes negative energibalance ved fravænning.

Tabletten tildeles soen ved fodring én gang dagligt tre dage før og tre dage efter fravænning.

Søerne i farestalden skal i stigende grad passe flere pattegrise og gerne sikre en høj fravænningsvægt. Soens energibalance kan derved være påvirket negativt, og i værste fald er søerne magre ved fravænning. Negativ energibalance påvirker ifølge Vitfoss antal dage fra fravænning til løbning, antal løsnede æg og dermed kuldstørrelse, samt drægtighedsprocent.

Sow Stimul består af fermenteret kartoffelprotein, kartoffelprotein og majsgluten. Stimuleringen sker via en naturlig forøgelse af hormonet IGF-1, der signalerer energistatus til de kirtler og væv, hvor soen producerer reproduktionshormonerne.

Bedre reproduktion

Ifølge Vitfoss har Sow Stimul hos svineproducent Hans Chr. Gæmelke, Egholt Nørgård, løst problemer med søer, der ikke kom i brunst. Han begyndte at bruge det efter råd fra dyrlægen, og resultatet er, at faringsprocenten er øget fra 85 til 90, 95 procent af søerne er løbet inden dag syv, spildfoderdagene reduceret fra 17 til 10, og grise pr. årsso øget fra 22,23 til 29-30.

På standen præsenteres også Milkcaps, der er mælk indkapslet i forklistret hvede på samme måde som vitaminer og mineraler i Vitacaps. Produktet indeholder 60 procent mælk, og der er altså tale om mælketilskud nærmest i pelleteret form.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle