Voldsom pris for Hedegaard

Tiden med gunstige opkøbsmuligheder på det danske grovvaremarked er nu forbi. Senest var salget af Hedegaard 'ubegribeligt dyrt', mener DLG's topchef Asbjørn Børsting.

Over 600 mio. kr. for Hedegaard var alt for dyrt. Så klar er udmeldingen fra den administrerende direktør i Danmarks største grovvareselskab, DLG.

"Jeg kan ikke lade være med at synes, at prisen for Hedegaard blev ubegribelig dyr. Faktisk har jeg svært ved at se ret meget fornuft i de opkøbspriser, vi netop nu ser inden for grovvarebranchen i Danmark," siger Asbjørn Børsting, der dermed også afviser, at DLG har planer om at vokse yderligere ved opkøb inden for Danmarks grænser.

"Vores hovedstrategi på det danske marked har de seneste år været moderat organisk vækst og ikke nye opkøb. Jeg mener simpelthen ikke, at man kan forrente de opkøbspriser, vi ser i Danmark. Selvfølgelig er det muligt, at andre aktører kan se synergieffekter ved opkøb, som vi ikke kan få øje på," fortæller Asbjørn Børsting.

Vil holde markedsandel

Selv om DLA med opkøbet af Hedegaard får en stærk position på det nord- og midtjyske marked, forventer DLG ikke at se en nedgang i deres markedsandel i Danmark det kommende år.

"Det kan naturligvis give ændringer i markedet, hvis leverandører og kunder går nye veje efter opkøbet. Men vi ser ingen tegn på, at det skulle efterlade os med en mindre markedsandel. Tværtimod! Skulle nuværende Hedegaard-kunder i forbindelse med salget vælge at afsøge terrænnet, vil vi da ikke sidde stille," siger Asbjørn Børsting.

At det var en nær samarbejdspartner til DLG, svenske Lantmännen, der tabte budkrigen om Hedegaard, ændrer ikke på DLG's samarbejde med den svenske grovvarekoncern.

"På mange områder er vi konkurrenter med Lantmännen i forvejen, både i Danmark og i Sverige. Men samtidig er Lantmännen også en partner for os. Sådan er grovvarebranchen skruet sammen - det er vel egentlig meget pragmatisk," siger Asbjørn Børsting.

Sammen ejer DLG og Lantmännen blandt andet det tyske grovvareselskab HaGe.

Læs mere om DLG's frem- tidige planer i interview med Asbjørn Børsting. Side 2.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle