Ydelsesstatistik bliver lettere at gennemskue

For de fleste besætninger er alle køer nu samlet i én statistik.

RYK har i år taget initiativ til at samle ydelsesstatistikken på driftsenheder og ikke som tidligere på besætningsniveau.

Derved bliver ydelsesstatistikken lettere at gennemskue, fordi det er gennemsnittet for alle køer, som oplyses i statistikken.

Tidligere blev ydelsen opgjort på besætningsniveau, hvor nogle besætninger i kraft af flere besætningsnumre fremstod med flere forskellige ydelsesresultater.

Men det er slut nu.

Den nye opgørelsesmetode gør sig også gældende ved udarbejdelsen af blandt andre mælkeproduktionsopgørelserne, som kan hentes i DMS Dyreregistrering.

»I praksis betyder det, at goldkøerne nu bliver regnet med, uanset om de i goldperioden faktisk står i en ikke kontrolleret besætning på bedriften,« skriver RYK.

I det tilfælde, hvor mælkeproducenterne har ammekøer registreret i samme besætningsnummer som kvier og goldkøer, har RYK foretaget en optælling i hver af de ikke-kontrollerede besætninger. Hvis kødkvæg har udgjort en væsentlig del af en ikke-kontrolleret besætning, bliver besætningen ikke taget med ved beregning af den gennemsnitlige mælkeydelse på driftsenheden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle