Yngste formand fylder fyrre

Formand Christian Lund rundede 40 år den 28. maj.

40 Den absolutte Benjamin i gruppen af gråhårede landbo- og familielandbrugsformænd, Chr. S. Lund, fyldte 40 år 28. maj.

Christian Lund kom i bestyrelsen for Sønderjysk Landboforening som 29-årig, blev næstformand i 2008 og formand i 2012. I år blev han genvalgt for en treårig periode.

Christian Lund er ikke kun aktiv i det lokalpolitiske organisationsarbejde. Han er 11. generation på fødegården, som han overtog i 1999 og nu driver som kvægbrugsgård med 250 sortbrogede køer. Derfra har lysten til at blande sig organisatorisk og politisk ført ham direkte til toppen af kvægbrugets organisationer. Han er blandt andet næstformand i Dansk Kvæg, formand i Kvægbrugets Forsøgscenter og medlem af RYKs bestyrelse. Blandt adskillige, andre bestyrelsesposter er han medlem af Landbrug & Fødevarer, Planteproduktions bestyrelse.

For fem år siden blev fødegården, hvor stalde mv. blev udvidet efter overtagelsen, forøget med nabogården, Skatkjærgård, så det samlede areal nu er på 450 hektar.

Chr. S. Lund gør sig bemærket med sit engagement for landbruget og især kvægbrugets vilkår. En tradition, som han har bragt videre fra sin familie, der i flere generationer har deltaget i at udvikle godt landmandsskab hos sig selv og blandt de sønderjyske kolleger.

Som øverste chef for foreningens rådgivningskontor i Vojens har han ry for at ville noget med rådgivningen. Den skal virke til nytte for landmændene, mener han. Samtidig taler han de unges sag, som han synes fortjener muligheder for at komme ind i erhvervet og udvikle deres bedrifter.

Christian Lund har fire døtre i alderen to til elleve år.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle