Axel Månsson indgår nyt samarbejde med erfaren øko-grøntsagsavler

Grøntsagsproducenten Axel Månsson i Brande har indgået et strategisk samarbejde med økologisk grøntsagsproducent.

En af Danmarks største grøntsagsproducenter Axel Månsson ingår strategisk samarbejde med Skiftekær Økologi APS (SKØK) på Tåsinge ved Svendborg fra januar 2021.

Det skriver Axel Månsson i en pressemeddelelse.

"Skiftekær Økologi har udviklet produktionen og afsætningen af en lang række økologiske kvalitetsgrøntsager, der både supplerer og passer godt ind i vort nuværende sortiment. Vi har længe haft et godt øje til Skiftekær Økologi, ligesom vi har haft et godt - men uforpligtende - samarbejde med Marie og Peter. Nu bliver det formaliseret i et samarbejde, der både vil give os inspiration og mulighed for at udbyde et endnu bredere sortiment af økologiske grøntsager - helt i tråd med vort ønske om at tilbyde forbrugerne en større mangfoldighed af sunde økologiske grøntsager. Vi vil drage nytte af det milde klima på Tåsinge til dyrkning af særligt varmekrævende grøntsagsarter, mens dyrkningen af række andre grøntsager med fordel kan ske i Brande, hvor vi måske har en bedre balance i produktionen af økologiske æg, nyttiggørelse af husdyrgødningen i biogasanlægget og udnyttelse af næringsstofferne i vores økologiske grøntsagsproduktion", udtaler Axel Månsson.

Peter Bay Knudsen fortsætter som direktør med ansvar for SKØKs produktion af en lang række økologiske grøntsager på Tåsinge i sæson 2021.

Pakningen af løg og andre grøntsager vil efterhånden blive overflyttet til Brande. Det er planlagt, at Axel Månsson over tid vil overtage alle anparter i Skiftekær Økologi.

"Vi ser frem til det nye samarbejde, og er overbeviste om, at det er det rigtige for os - og ikke mindst vore kunder og samarbejdspartnere - fordi det giver gode muligheder for at videreføre og videreudvikle SKØKs produktion af økologiske grøntsager", siger Peter Bay Knudsen.

 

Faktaboks

Axel Månssons virksomheder er hjemmehørende i Brande. Jordbruget producerer en mangfoldighed af økologiske grøntsager, ligesom bedriftens økologiske høns bidrager med en betydelig produktion af æg. Et biogasgårdanlæg producerer opgraderet gas til naturgasnettet, samt afgasset biomasse, der udnyttes i grøntsagsproduktionen. Balance og bæredygtighed i produktionen - kombineret med et stærkt produktprogram, høj kvalitet og kundeorientering er hjørnesten i virksomheden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle