Bæredygtig kost kan fjerne 25 procent af klimagasserne fra mad

Mere frugt, grønt og kornprodukter, samme mængde mejeriprodukter men mindre kød. Sådan lyder opskriften på en sund, klimavenlig kost.

Den mad, vi spiser, sætter et klimaaftryk, og derfor kan den enkelte også gøre noget. Men hvor meget?

Ifølge faktabogen Mejerisektoren og Bæredygtighed, fra Mejeriforeningen, som udkommer i dag torsdag, kan en bæredygtig kost fjerne en fjerdedel af klimagasserne fra maden – og samtidig lever man sundt.

Med værktøjet Livewell for LIFE har Verdensnaturfonden og Rowetts Institute set på de nationale kostanbefalinger i flere lande. Disse kostanbefalinger skal sikre at man lever sundt.

De har bl.a. set på englændernes kostsammensætning

Konklusionen er, at de skal spise mere grønt, frugt og flere kornprodukter. Samtidig skal de spise mindre kød og opretholde samme forbrug af mejeriprodukter, som de har i dag. Projektet peger på, at det er vigtigt at opretholde forbruget af mejeriprodukter, da de ellers vil komme til at mangle en række vigtige næringsstoffer i vores kost. Med den kostsammensætning kan englænderne fjerne 25 procent af udledningen af klimagasser fra deres kost.

Torsdag holder Mejeriforeningen konference på Christiansborg om hvilken mejeriprodukter rolle spiller i fremtidens bæredygtige kost.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle