Børn flokkes til landbrugsskole i sommerferien

Det er blevet populært for børn at snuse til landbruget i deres sommerferie.

Nogle børn tager på fodboldskole, andre går til sommergymnastik – og så er der alle dem, der tager fire dage på landbrugsskole.

Tirsdag d. 31. juli kommer 80 børn og unge i alderen 12-17 år fra hele landet for at bruge en del af deres sommerferie blandt store maskiner, dyr og nye kammerater på Bygholm Landbrugsskole.

Pladserne blev revet væk, da der i oktober blev åbnet for tilmeldingerne til farmercamp 2018 på Bygholm landbrugsskole. Selvom det er fjerde gang skolen arrangerer sommercampen, har der aldrig været så mange deltagere som i år.

"I år havde vi endda øget deltagerantallet fra 68 sidste år til 80 i år, men der er alligevel venteliste. Det er jo fedt, for det må betyde, at de unge godt kan lide at være her", siger tovholder for farmercampen og underviser på Bygholm Jens Thaysen.

Sikkerhed på programmet

I løbet af ugen skal camperne bl.a. på gårdbesøg og se et slagteri, køre traktorer og skille en motor ad, ud at se på høsten og meget meget mere.

Som noget nyt i år er temaet for campen Sikkerhed.

"Landbruget er en farlig arbejdsplads. Mange af farmercamperne har fritidsjob på en gård eller kommer selv fra et landbrug og vi synes, det er vigtigt, at de lærer de gode vaner lige fra starten: Hvordan passer man på sig selv og hvor opstår de farlige situationer", fortæller Jens Thaysen.

Farmercamperne lærer også om den nyeste teknologi inden for landbruget og skal naturligvis ud at køre GPS-traktorer, mens de er på Bygholm.

Der bliver lagt stor vægt på det sociale, når farmercamperne samles. De har et helt særligt fællesskab her, som de ikke nødvendigvis har derhjemme eller i skolen: her interesserer alle sig for landbrug.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle