Bøvl med Brexit: Pundet falder igen
Med dom fra britiske højesteret risikerer udtrædelsen af EU at blive forsinket - og det skaber usikkerhed om erhvervslivets investeringer.

Af Jens Schjerning, analytiker, Agrocura

Den britiske premierminister Theresa May skal have parlamentets godkendelse, før hun sætter gang i brexit. Det har højesteret afgjort i går og stadfæster landsrettens afgørelse fra sidste år.

Det kan forsinke og i yderste konsekvens udvande hendes hårde brexit.

Nu skal May først i gang med forhandlinger internt omkring Brexit, før hun kan sætte gang i den såkaldte artikel 50 i EU-traktaten, der giver startskuddet til udmeldelsen og to års skilsmisseforhandling. Parlamentet er på ingen måde EU modstandere.

Hvordan lander Theresa May en aftale, der tager hensyn til befolkningens udmeldelse og parlamentet der vil blive?

Det betyder, at tingene virkelig går i hårdknude nu og trækker ud i langdrag, hvilket erhvervslivet vil lide under, idet investeringer og langsigtede planer sættes på standby.

Det sender også det britiske pund ned igen og derved bekræftes den tekniske nedtrend. Den faldende pund er dog med til at forbedre Englands konkurrenceevne på kort sigt. England har i øjeblikket en af Europas bedste vækst og detailsalg.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.