Banedanmarks maskiner eskorteret af politiet: Landmænd demonstrerer stadig

Her til morgen mødte politiet op sammen med Aarsleffs jernbaneafdeling for at nedlægge den omstridte jernbaneoverskæring ved Ribe. Her blev de igen mødt af demonstranter.

Striden om nedlægningen af en jernbaneoverskæring ved Ribe fortsætter.

Her til morgen ankom entreprenørvirksomheden Aarsleff med to gravemaskiner for at nedlægge den omstridte jernbaneoverskæring ved Hillerup Markvej ved Ribe, og i dagens anledning havde de fået følgeskab af et par politifolk.

Mælkeproducent Verner Kjærgaard, som er en af frontpersonerne i demonstrationen, var i gang med at fodre køer her tidlig morgen, da han opdagede, at vejen var blevet spærret af nær hans ejendom.

Derfor kunne han regne ud, at der var noget i gærde, og derfor kørte han både sin traktor og foderblander ned til jernbaneoverskæringen for at spærre den af. Og ganske rigtigt – kort efter ankom de to gravemaskiner og den lastbil, der skulle køre jorden væk.

Foruden Verner Kjærgaard er flere andre lokale beboere mødt op for at blokere overskæringen.

Dagen startede med en ganske hidsig stemning, men gemytterne er faldet til ro, og lige nu er der stille blandt demonstranterne, entreprenørfirmaet og de to politibetjente, der er på stedet.

derfor demonstrerer de

I grove træk handler sagen om, at Banedanmark vil lukke flere jernbaneoverskæringer, som de selv klassificerer som værende usikre overkørsler.

Helt konkret vil Banedanmark lukke overkørsel 26 på Hillerup Markvej ved Ribe, hvilket betyder, at de lokale landmænd bliver nødsaget til at køre en større omvej på en omfartsvej.

Det har ført til, at en gruppe landmænd med lokale borgere har barrikaderet den pågældende overskæring i knap en uges tid, så Banedanmark er forhindret i at lukke den permanent.

Modstanderne af lukningen af overkørslen har fået opbakning blandt de lokale politikere, herunder borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) på Rådhuset i Esbjerg.

"Jeg forstår til fulde deres frustration, men som kommune kan vi kun give vores mening om lukningen til kende, hvilket vi også flere gange har gjort, og så håbe på, at politikerne på Christiansborg igen vil se på sagen og de tal og beregninger, der ligger til grund for lukningerne af blandt andet overkørsel 26, har han tidligere udtalt til JydskeVestkysten.

Banedanmark har også tidligere talt om erstatningssag mod demonstranterne, fordi entreprenørmaskinerne ikke har kunne komme i gang som planlagt. Men i første omgang ligger sagen hos politiet.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle