Bank om krakket storlandbrug: Nu salgsklar til 185 mio. kr.

Hedegård - tidligere ejet af Bernhard Mortensen - er sat til salg.

Bernhard Mortensens tidligere svinebedrift er nu - efter mere end et halvt års ventetid - annonceret til salg. Der er tale om et kendt og flot landbrug, Hedegård, hvor den moderne hovedbygning i egnen kaldes "Lille Amalienborg".

Den Jyske Sparekasse overtog bedriften og fyrede sidste år Bernhard Mortensen som direktør efter skuffende resultater, meldte sparekassen.

Adm. direktør for Den Jyske Sparekasse, Claus E. Petersen, sagde i juni sidste år, at man skulle skynde sig, hvis man ville få fingrene i bedriften med 2.100 søer.

"Hvis man skal til at købe noget, så skal man begynde at overveje at komme frem i bussen, for jeg har aldrig oplevet en sådan interesse før," sagde han dengang.

I dag beretter Torben Sørensen, direktør Den Jyske Sparekasse, dog, at banken dengang besluttede at vente med et salg.

"Vi har vurderet, at vi hellere ville tilpasse bedriften, så den var klar til salg, inden vi gik i gang med at forhandle med potentielle købere", fortæller Torben Sørensen.

Den nye ledelse fik derfor opgaven med at gøre bedriften salgsklar.

"Det har de gjort rigtig dygtigt. Så nu har vi en salgsklar vare", siger han.

Prisen er 185 mio. kr.

"Vi har haft to landbrugsmæglere til at vurdere ejendommen for os, og de er kommet med deres vurderinger. De matchede meget godt vores vurderinger", siger direktøren.

Han fortæller, at banken har videregivet henvendelserne fra sidste sommer til ejendomsmægleren. Efter annonceringen, som blandt andet skete i LandbrugsAvisen sidste uge, har også givet ekstra potentielle købere.

"Jeg ved, at han har fået en række henvendelser på basis af annonceringen", siger han.

Bedriften

  • Flot hovedbygning til beboelse.
  • 926 hektar landbrugsjord/skov
  • 2.100 årssøer og ssmågriseproduktion.
  • Slagtesvinsproduktion 25.000 - 30.000 stk. årligt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle