To banker fusionerer og samler alle landbrugskunder i Holstebro

Fusionsbanken mellem VestjyskBank og Den Jyske Sparekasse samler alle Landbrugskunder i Holstebro.

VestjyskBank og Den Jyske Sparekasse har valgt at gå sammen, og den nye fusionerede bank bliver den 8. største bank i Danmark.

Finanstilsynet har godkendt fusionen mellem VestjyskBank og Den Jyske Sparekasse. Pengeinstituttet fortsætter under VestjyskBanks navn med nuværende administrerende direktør Jan Ulsø Madsen, som øverste direktør. Kim Duus, der var bestyrelsesformand i VestjyskBank fortsætter som formand i fusionsbanken.

I det nye bank-samarbejde lægges der stor vægt på at blive en stærk lokalbank, og med placering i det midt- og vestjyske har landbrugskunderne stor betydning. Det skriver bankens nye landbrugsdirektør i en pressemeddelelse.

Landbrugsdirektør bliver Johannes Elbæk, der siden 1997 har været landbrugsdirektør for VestjyskBank.

For den nye bank har man valt at samle alle landbrugskunder i Holstebro, forklarer Johannes Elbæk.

"Vi har en forholdsvis stor andel landbrugskunder både i den gamle VestjyskBank og Den Jyske Sparekasse og det er vi glade for. For med vores beliggenhed betyder landbrugserhvervet meget, - også for det øvrige erhvervsliv og beskæftigelse i området", siger Johannes Elbæk

"Landbruget er et erhverv med stort potentiale, men også udfordret på miljø og klima, på udenlandsk konkurrence og effektivitet. Men vi har i Danmark et unikt set up med blandt andet andelsselskaber og forskning, der giver et godt fundament for landbrugsproduktionen og konkurrenceevnen i Danmark", fortsætter han.

Johannes Elbæk er godt kendt med landbrugserhvervet og området, idet han tidligere har været direktør for Heden & Fjorden i næsten 20 år og med til at etablere Sagro, inden han trådte ind i den finansielle verden. 

Han har ligeledes haft en række tillidsposter i DLBR og Landboforeningerne, og er fortsat medlem af Københavns Universitets rådgivende udvalg IFRO (Institut for Fødevare og Ressource Økonomi).

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle